אנשים רבים עברו בשנה האחרונה את החוויה של ביטול טיסה לחו"ל.
ביטולי הטיסות העלו שאלות רבות כמו: מה ניתן לעשות במקרה שהטיסה בוטלה? למי לפנות? איך פונים? מי אחראי? איך אפשר לקבל החזר ו/או פיצוי? וכד'.
חוק שירותי תעופה ("חוק טיבי") מתייחס ומפרט את התנאים של סיוע, פיצוי על ביטול טיסה או שינוי בתנאי הטיסה שנגרמו על ידי חברת התעופה.
החוק חל על כל טיסה אשר ממריאה מישראל או נוחתת בישראל; הוא תקף לכל חברות התעופה הישראליות וגם לאותן חברות תעופה זרות המחזיקות נציגות רשמית בישראל.
כאשר חברת התעופה
ראו גם: ביטול כרטיס טיסה עקב מחלה - המדריך המלא
לכל חברת תעופה אמורים להיות נהלים ברורים במקרים של ביטול טיסה.
במקרים בהם הלקוח רכש את הכרטיס ישירות מהחברה, הוא יכול לפנות במקרה של ביטול לאחד מהערוצים הבאים:
אם הנוסע רכש את כרטיס הטיסה באמצעות סוכן נסיעות או כל גורם אחר, אז במקרה של ביטול טיסה עליו לבצע את הבקשה לביטול והחזר דרך הגורם ממנו נרכש הכרטיס.
במקרה והנוסע הוא זה שמעוניין לבטל את הטיסה, הרי שיחולו עליו התנאים על פי החוק להגנת הצרכן שאומר: ביטול רכישה של כרטיס טיסה בתוך 14 ימים ממועד ביצוע העסקה, אך לא פחות משבעה ימי עבודה לפני מועד תחילת הנסיעה (הטיסה הראשונה המפורטת בכרטיס הטיסה/שובר אישור ההזמנה). ביטול הכרטיס יהיה כרוך בדמי ביטול השווים ל - 5% מהמחיר הכולל של הכרטיס, או 100 ₪ (הנמוך מביניהם), עבור כל עסקה.
אם הנוסע רוצה לבטל את העסקה לאחר שחלפו 14 יום מביצועה הוא לא יוכל לקבל החזר או פיצוי ולכן אנשים רבים בוחרים כיום לרכוש יחד עם כרטיס הטיסה ביטוח ביטול טיסה מכל סיבה על מנת להיות עם בראש שקט מרגע רכישת הכרטיס ועד להמראה גם אם חלפו למעלה מ - 14 יום.